perjantai 3. maaliskuuta 2017

Voiko hevosta kinesioteipata?

Minulta kysytään jatkuvasti, voiko hevosta kinesioteipata. Miten kinestioteippi muka pysyy hevosessa? Miten kinesioteippi oikein vaikuttaa hevoseen? Onko se vain kilpahevosia varten vai onko se ihan joka puten juttu? Katso alla oleva video, lue lisää ja opi!


Miten kinesioteippi voi pysyä hevosessa?

Videolla päästiin jo teipin vaikutuksiin, mutta eniten hämmennystä asiakkaideni keskuudessa on herättänyt teipin pysyminen hevosessa. Ihmisessähän kinesioteippi tarttuu ihoon, mutta miten se voi pysyä karvaisessa eläimessä?

Itse asiassa juju onkin juuri karvassa. Hevosille suunniteltu kinesioteippi tarttuu hevosen karvaan. Se nostaa karvatuppea ylöspäin kohti itseään ja näin ollen samalla koko ihoa. Teippi siis nostaa ja löysyttää ihoa. Olet saattanut urheilijoilla tai tutuillasi nähdä kinesioteippiä, ja huomaat että teipin alueella iho on usein rypyillä. Asetapa kätesi kämmenselkä ylöspäin pöydälle tai reitesi päälle. Taivuta sitten rannettasi ylöspäin (sormet kohti kattoa). Huomaat, että ranteen kohdalta ihosi menee rypyille, kun iho löystyy. Aivan sama vaikutus on kinesioteipillä! Entä sitten?


Koivurinteen issikatilan issikat näyttävät, että kinesioteippi pysyy karvaisessakin pepussa!


Miten kinesioteippi vaikuttaa hevoseen?

Ihon alla, niin meidän kuin hevostemmekin, piilee monia eri toiminnallisia rakenteita. Näitä ovat muun muassa:

  • Verisuonet
  • Imusuonet
  • Hermot
  • Fasciat
  • Rasvakerrokset
  • Lihakset

Kaikilla näillä rakenteilla on oma, tärkeä roolinsa hevostemme jokapäiväisessä elämässä. Joskus kuitenkin käy niin, että on treenattu (liian) kovaa tai vähän väärin, ratsastettu liian kovalla alustalla, on käynyt haaveri, hevosen liikkumisessa olisi muuten vaan korjattavaa tai treeni ei nyt vaan jostain syystä tahdo kulkea ihan niinkuin pitäisi. Tällöin hevosen kehosta löytyy turvotusta, kipeitä, jäykkiä ja kireitä kohtia ja heikkoja lihaksia, jotka eivät aktivoidu niin hyvin kuin pitäisi. Tämä näkyy treenissä väärin päin liikkumisena, hankaluuksina taipua jne.

Edellämainittujen syiden aiheuttama maitohapon ja turvotusnesteen kerääntyminen luo painetta ja puristusta ihonalaiskudoksiin. Tämä heikentää liikettä ihon ja lihaskudoksen välillä. Koska kinesioteippi nostaa ihoa, ihonalaiskudoksissa oleva paine helpottaa ja kudosten välinen liike paranee. Tällöin myös imunestekierto ja verenkierto normalisoituvat. (Prosessi on videolla hahmotettavissa huomattavasti helpommin kuin tässä selityksessä... ) Samaisen paineen vähenemisen ja kudosten välisen luontaisen liikkeen palautumisen ansiosta luonnollisesti myös liiallisen / virheellisen kuormituksen aiheuttama kipu helpottuu. 

Lisäksi teippi normalisoi lihaksen toimintaa itsessään. Teippi tukee tehokkaasti ylikuormittunutta tai vammautunutta lihasta. Sen avulla voidaan myös aktivoida ja houkutella heikentyneitä ja "laiskistuneita" lihaksia toimimaan oikein tai enemmän.Heräsikö kiinnostus hevosen kinesioteippausta kohtaan? Lue aimo läjä tutkimuksia kinesioteippaamisesta tästä linkistä. Entä alkoiko sinusta blogin luettuasi tuntua siltä, että kinesioteippi voisi olla hyvä vaihtoehto parantaa hevosesi liikkumista ja palautumista? Siinä tapauksessa ota yhteyttä rohkeasti ja varaa aika koulutetulle hevosteippaajalle, niin tehdään treenistä mukavampaa sekä sinulle että hevosellesi!Shiatsu-hevoshieroja (opiskelija) & koulutettu hevosteippaaja Mira Nieminen
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti