torstai 16. maaliskuuta 2017

Jatkokoulutuksessa!Heippa!

Viime viikonloppuna koitti viimein odotettu jatkokoulutus, jossa pureuduttiin syvemmälle hevoshierontaan akupainelu lisämenetelmänä. Jos kuulit juuri hevosen akupainelusta eli hevosshiatsusta ensimmäistä kertaa, kannattaa lukaista ensin aiempi blogimerkintäni "Mitä ihmettä on hevosshiatsu?" klikkaamalla tästä

Reissusta tuli otettua aika vähän (= ei yhtään) kuvia, koska keskityin kuuntelemaan sitä valtaisaa tietotulvaa, joka yhtäkkiä kaadettiin niskaan, sekä tallentamaan edes joitakin juttuja videolle. Kuvat ovat siis screenshotteja videoista, joten koettakaa sietää laatua...Koulutus aloitettiin tuhdilla teoriapläjäyksellä, jonka aikana käytiin läpi, mitä asioita olisi syytä kerrata ennen uusiin lihastekniikoihin ja akupisteisiin siirtymistä. Välissä saimme Ratsutila Rusthollin hevosia hieroen näyttää, mitä tähän mennessä olimme oppineet. Hieroessamme saimme välitontä palautetta otteistamme, ja mahtava kouluttajamme Liz Eddy tuli jokaista meistä ohjaamaan ihan kädestä pitäen ja korjaamaan asentojamme ergonomisemmiksi ja tehokkaammiksi. 

Kuvassa kouluttajamme piirtää akupisteiden sijainteja hevoseen liidulla.

Venyttelyä...

Välissä palattiin taas teoriaopetuksen pariin, joka toteutettiin Alhon tilalla. Paljon painoarvoa tässä koulutuksessa annettiin uusien akupisteiden sijainnin oppimisen lisäksi hevosen venyttelylle, nivelten mobilisoinnille sekä sopivan paineen käyttämiselle. Hevonen ei voi mitenkään ymmärtää rentouttaa lihaksiaan, jos hevosta satutetaan liian voimakkailla hierontaotteilla, eikä kivikovaksi jännittyneen lihaksen hierominen ole tehokasta ja vaikuttavaa. Sopivan paineen löytämisessä tietysti harjaantuu hevosen ilmeitä, eleitä ja reaktioita tarkkailemalla.

Tiesittekö muuten, että akupisteet sijoittuvat nivelten, lihasten kiinnityskohtien sekä faskioiden eli lihaskalvojen mukaisesti? Näiden sijaintien kannalta merkittävää on pietsosähköinen ilmiö, jossa mekaaninen jännitys tuottaa sähköenergiaa. Faskiat sisältävät kollageenia, joka siten tämän mekaanisen jännityksen eli painamisen vaikutuksesta muuttaa sähköistä varaustaan. Tällöin lähtee sähköimpulssi eteenpäin. Oikein suoritetulla akupainannalla voidaan siis vaikuttaa merkitsevästi haluttujen lihasten aktivoitumiseen tai rentouttamiseen! Koulutettu henkilö valitsee siten oikeat hevosessa hierottavat alueet ja pisteet hevosen asentoja ja liikkumista havainnoimalla.
Koulutus oli kaiken kaikkiaan äärimmäisen opettavainen, ja se paitsi vahvisti käsityksiä omista, jo olemassaolevista taidoista sekä avasi silmiä sille, mitä kaikkea opittavaa vielä onkaan edessä, kun työn kohteena on elävän ihmisen tai eläimen keho! Isot kiitokset koulutuksesta menevät Alhon tilalle, Ratsutila Rusthollille, mahtavalle kouluttajallemme Liz Eddylle sekä tietysti koko upealle koulutusporukalle. Tästä on hyvä jatkaa!


Ihania kevätpäiviä kaikille!


Varaa aika shiatsu-hevoshierontaan tai kysy rohkeasti lisää ottamalla yhteyttä!

Mira Nieminen
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampereen ja Jämsän seutu sekä lähikunnat
Myös muut paikkakunnat sovittavissa

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti