sunnuntai 22. tammikuuta 2017

SHIATSU-HEVOSHIERONTAA VIDEOLLA Osa 6: Lavat auki

Hieman venähtäneen tauon jälkeen on vuorossa viimein kuudes ja viimeinen osa shiatsu-hevoshierontaa videolla-videosarjasta. Viimeisessä osassa availlaan hevosen lapoja. Viime postauksessa tehtiin akupainelua hevosen etuosaan, ja siihen pääset palaamaan klikkaamalla tästä.


Miksi hevosen lavat pitäisi saada irtonaisemmiksi?

Hevosen lapojen hallinta on yksi tavallisimmista ongelmista ratsastuksessa. Huonosti asettuminen ja taipuminen, vinossa liikkuminen tai etujalkojen liikkeen lyheneminen  nimittäin kertovat varsin usein jumissa olevista lavoista. Kun olkaniveltä ympäröivä lihakset ovat kireällä, olkapää ei pääse liikkumaan normaalisti suurella liikeradalla ja liike lyhenee.

Hevosen lavat jumiutuvat, kun se liikkuu etupainoisena. Liikkeessä hevonen  ikäänkuin vetää itseään eteenpäin etujaloillaan. Tällöin liikkeen voima tulee suurelta osalta hevosen lavoista, ja alueen lihaksista tulee ylikehittyneet ja kireät. Etupainoinen hevonen käyttää vain noin kolmannesta voimistaan vetäessään itseään eteenpäin. Lue lisää hevosen etupainoisuudesta täältä.Miten sitten saada hevosen lapoja auki?

Liikkuvuusharjoitteita hevosen lavoille on useita. Tässä muutamia liikkeitä, joita voit tehdä ratsain:
  • Avo- ja sulkutaivutukset
  • Erilaiset volttitehtävät; voltin pienennys/suurennus
  • Pohkeenväistö hevonen sisälle eli liikkeestä poispäin asetettuna
  • Vastalaukka vasta-asetusta apuna käyttäen
Virheellinen liikkuminen on kuitenkin pitemällä aikavälillä päässyt aiheuttamaan sen verran sinnikkäitä lihasjumeja, että jumit olisi hyvä saada pehmitettyä, jotta oikein ratsastaminen olisi hevoselle kivuttamampaa ja helpompaa. Lue lisää hevosen lihashuollon tärkeydestä klikkaamalla tästäNämä tiedot pohjautuvat käymääni hevosshiatsukoulutukseen, kuten kaikki shiatsu-hevoshieronnassa käyttämäni tekniikat. Mikäli kiinnostuit, ethän arkaile ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinunkin hevosellesi huoltoaika! Muistathan myös, että uuden asiakkaan tutustumistarjouksena saat toisen hevoshieronnan ilmaiseksi.

Tässä oli tämä videosarja tällä erää! Seuraavissa postauksissa taas uusia tuulia.

Shiatsu - hevoshieroja Mira Nieminen (opiskelija)
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti