keskiviikko 11. tammikuuta 2017

SHIATSU-HEVOSHIERONTAA VIDEOLLA Osa 5: Etuosan akupainelua

Viides ja samalla toiseksi viimeinen osa shiatsu-hevoshierontaa videolla-videosarjasta on vuorossa tänään! Videon aiheena on etuosan akupainelu. Edellisellä videolla käytiin kylkien, selän ja vastan alueen lihasten hierontaa, ja postauksen voit lukea klikkaamalla tästä.Hevosen niskan ja kaulan alue olisi tärkeä saada rennoksi, sillä kaulassa on paljon lihaksia, jotka vaikuttavat ratsastessa paitsi kaulan myös etujalkojen toimintaan. Kouluratsuilla kaula ja niska kuuluuvat selän ja vatsan alueen lihaksien ohella eniten rasittuviin lihaksiin, sillä ne tekevät töitä hevosta kootessa. Lisäksi kaula osallistuu pään ohella hevosen liikkeiden tasapainottamiseen, ja se osallistuu reilusti liikkeeseen käynnissä.

Miksi akupisteiden painelua?

Tämä postaus jää tällä kertaa hieman lyhytsanaisemmaksi, sillä akupisteiden painelusta olen jo kirjoitellut tässä ja tässä aiemmassa postauksessa. Etuosalle teen siis aivan samat asiat kuin takaosalle aiemmalla takaosan akupisteiden painelua käsittelevällä videolla. Lue postaus ja katso video klikkaamalla tästä. Kertauksen vuoksi:

  •  Akupisteiden paineluun käytän peukaloita, sormia ja kämmeniä. 
  • Akupainelu hevosshiatsussa pohjaa samaan teoriaan kuin neuloilla tehtävä akupunktiotkin, välineenä vain on neulojen sijaan sormet. 
  • Huomion keskipisteinä ovat hevosen lihaksiston kipeät ja herkän oloiset alueet. 


Videolla näkyy aika huonosti käsittelemieni akupisteiden linja, joten tässä hieman selkeämpää kuvaa siitä.

Akupainelun tavoitteena on parantaa verenkiertoa, lymfaattista nestekiertoa sekä tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. Nestekierron (lymfa- ja verenkierron) tehostumisen seurauksena esimerkiksi kipeytyneestä lihaksesta saadaan poistumaan jopa 80% siihen kertyneestä maitohaposta. Klikkaa tästä lukeaksesi aiempi blogipostaus "Mitä ihmettä on hevosshiatsu?" ja opi tarkemmin, kuinka tämä kaikki oikein tapahtuu!
Nämä tiedot pohjautuvat käymääni hevosshiatsukoulutukseen, kuten kaikki shiatsu-hevoshieronnassa käyttämäni tekniikat. Mikäli kiinnostuit, ethän arkaile ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinunkin hevosellesi huoltoaika! Muistathan myös, että uuden asiakkaan tutustumistarjouksena saat toisen hevoshieronnan ilmaiseksi.

Seuraavassa ja viimeisessä videossa jatketaan lapojen availulla! 

Shiatsu - hevoshieroja Mira Nieminen (opiskelija)
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti