torstai 5. tammikuuta 2017

SHIATSU-HEVOSHIERONTAA VIDEOLLA Osa 4: Selän, vatsan ja kylkien hierontaa

Vuorossa neljäs osa shiatsu-hevoshierontaa videolla-videosarjaan! Tällä kertaa aiheena on hevosen selän, vatsan ja kylkien alueen lihasten hieronta. Viime videolla hierottiin hevosen pakaralihaksia. Videoon ja postaukseen pääset tästä linkistä.


Mikä rooli hevosen kylkilihaksilla on?

Kun haluamme hevosen rangan taipuvan kaarevalla uralla, taivutamme hevosen kehoa ulkopohkeella sisäpohkeen ympärille säilyttäen samalla ulko-ohjan tuen. Tällöin sisäpuolen kylki- ja vatsalihakset supistuvat eli jännittyvät saaden aikaan selkärangan taipumisen sivusuunnassa. Näin ollen ulkokyljen tulee pystyä venymään rentona, jotta taipuminen toiselle puolelle on mahdollista. Jos hevonen siis on haluton taipumaan kaarevilla urilla, voi se kieliä kireistä kylkilihaksista. Ulkokyljen lihakset eivät siis pääse rentoina venymään taipumisen mahdollistamiseksi. Kuulostaako tutulta tilanne, jossa hevonen kaatuu ympyrällä sisäänpäin, eivätkä voimakkaammat avut korjaa tilannetta kuin korkeintaan hetkeksi? Ongelmana on, että rentoutta emme pysty pakottamaan apujamme voimistamalla.

Miksi hevosen kylkilihaksia tulisi hierotuttaa?

Kun käskemme hevosta korjaamaan epätasapainoaan, johon sen keho on jo mukautunut, emme voi olettaa halutun muutoksen hevosen kehossa tapahtuvan pohkeen liikautuksella. Voimakkaalla avulla saamme hevosen ainoastaan hetkellisesti väistämään aiheuttamaamme painetta. Tämän seurauksena hevonen suurella todennäköisyydellä alkaa kompensoida edelleen olemassaolevaa epätasapainoaan jollakin muulla virheellisellä liikkumistavalla välttyäkseen aiheuttamaltamme paineelta.

Pohkeenväistö on yksi tapa venyttää kylkiä. Kun hevonen on  sisäänpäin asetettuna, sen on vaivatonta viedä etujalka toisen yli. Tällöin sekä kyljen että lavan alueen lihaksisto pääsee venymään. Kylkeä voi myös venyttää asettamalla makupala hevosen takajalkojen viereen tai hännäntyveen, joka hevosen tulee ottaa rauhallisesti kurottamalla. 

Virheellinen liikkuminen on kuitenkin pitemällä aikavälillä päässyt aiheuttamaan sen verran sinnikkäitä lihasjumeja, että jumit olisi hyvä saada pehmitettyä, jotta oikein ratsastaminen olisi hevoselle kivuttamampaa ja helpompaa. Lue lisää hevosen lihashuollon tärkeydestä klikkaamalla tästäNämä tiedot pohjautuvat käymääni hevosshiatsukoulutukseen, kuten kaikki shiatsu-hevoshieronnassa käyttämäni tekniikat. Mikäli kiinnostuit, ethän arkaile ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinunkin hevosellesi huoltoaika! Muistathan myös, että uuden asiakkaan tutustumistarjouksena saat toisen hevoshieronnan ilmaiseksi.

Seuraavassa videossa jatketaan etuosan akupainannalla! 

Shiatsu - hevoshieroja Mira Nieminen (opiskelija)
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti