torstai 22. joulukuuta 2016

SHIATSU-HEVOSHIERONTAA VIDEOLLA Osa 2: Takaosan akupisteiden painelua

Nyt on vuorossa siis Shiatsu-hevoshierontaa videolla-videosarjan toinen osa! Viime postauksen aiheena oli alkusivelyt. Postauksen voit lukea täältä. Nyt aiheena on puolestaan akupisteiden painelu hevosen takaosaan, säästä taaksepäin.


Shiatsu-hevoshieronnassa akupisteiden paineluun käytetään peukaloita, sormia ja kämmeniä. Akupainelu hevosshiatsussa pohjaa samaan teoriaan kuin neuloilla tehtävä akupunktiotkin, välineenä vain on neulojen sijaan sormet. Huomion keskipisteinä ovat hevosen lihaksiston kipeät ja herkän oloiset alueet. Lisäksi klassiset hierontaotteet, venytykset (esimerkiksi jaloille ja kaulalle) sekä nivelten hellävarainen mobilisointi rotaatioliikkeillä kuuluvat hevosshiatsun tekniikoihin, mutta niistä lisää videosarjan seuraavissa osissa!

Akupainelun tavoitteena on parantaa verenkiertoa, lymfaattista nestekiertoa sekä tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. Nestekierron (lymfa- ja verenkierron) tehostumisen seurauksena esimerkiksi kipeytyneestä lihaksesta saadaan poistumaan jopa 80% siihen kertyneestä maitohaposta! Kuulostaa siltä, että palautuminen voisi tällöin olla aika paljon tehokkaampaa, eikö? Lisää akupainelun vaikutuksista hevosshiatsuhieronnassa voit lukea aiemmasta blogimerkinnästä "Mitä ihmettä on hevosshiatsu?". Myös tESA:n sivuilta (the Equine Shiatsu Association) löytyy kiinnostavaa lisätietoa sekä muun muassa tutkimus hevosshiatsun vaikuttavuudesta.

Mahtavilla kuvanmukkaustaidoilla havainnollistettu linja, jolla sijaitsevia akupisteitä painelen.

Nämä tiedot pohjautuvat käymääni hevosshiatsukoulutukseen, kuten kaikki shiatsu-hevoshieronnassa käyttämäni tekniikat. Mikäli kiinnostuit, ethän arkaile ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinunkin hevosellesi huoltoaika! Muistathan myös, että uuden asiakkaan tutustumistarjouksena saat toisen hevoshieronnan ilmaiseksi.

Seuraavassa videossa jatketaan pakaroiden lihasten hieronnalla. 
Hyvää joulunodotusta!

Shiatsu - hevoshieroja Mira Nieminen (opiskelija)
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png

Ps. Muista myös osallistua arvontaan, jossa voit voittaa sinun ja ystäväsi hevosille ilmaiset shiatsu-hevoshieronnat joululahjaksi! Osallistu klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti