sunnuntai 18. joulukuuta 2016

SHIATSU-HEVOSHIERONTAA VIDEOLLA Osa 1: Alkusivelyt

Ei voida puhua blogijoulukalenterista, kun nyt eletään jo joulukuun 18. päivää, mutta mikäs este se on videosarjan aloittamiselle! Lähitulevaisuudessa on siis luvassa tasaisin väliajoin ilmestyvä videoklippi, jolle on ikuistettu pätkä toteuttamastani shiatsu-hevoshieronnasta. Videosarja alkaa tänään, ja ensimmäisenä aiheena on alkusively hevoshieronnan alussa.


Miksi hevoshieronnan aluksi tehdään alkusivelyt?

Alkusivelyiden rooli hevosen hieromisen alussa on tunnustella, miltä hevosen keho tuntuu. Havainnoitavia asioita ovat lihaskireydet, jotka ovat paitsi käsin tunnusteltavissa, myös hevosen eleistä ja ilmeistä havaittavissa. Tarkka korvien, silmien ja suun havainnointi sekä kehon väristysten tarkastelu on siis tärkeää tässä vaiheessa, kuten toki läpi koko hevosen hieronnan.

Toisena havainnoitavana asiana alkusivelyiden aikana ovat lämpötilaerot: mistä hevosessa löytyy raajojen ja kehon alueita, joissa lämpötila poikkeaa muiden kudosten lämpötilasta? Entä vaihteleeko karvan kunto ja laatu merkittävästi eri kohdissa hevosta? Paikallinen karvan huono kunto voi kertoa heikentyneestä aineenvaihdunnasta alueella. Muita tarkasteltavia asioita ovat lisäksi hevosen symmetrisyys vasemman ja oikean puolen välillä sekä mahdolliset raajoissa esiintyvät turvotukset.

Alkusivelyiden aikana totutat hevosen samalla siihen, että tulet koskemaan sitä kaikkialle. Näin varmistat myös sen, ettet saa kaviosta tai hampaista, kun käyt kovemmalla paineella hevoseen kiinni.Nämä tiedot pohjautuvat käymääni hevosshiatsukoulutukseen, kuten kaikki shiatsu-hevoshieronnassa käyttämäni tekniikat. Mikäli kiinnostuit, ethän arkaile ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinunkin hevosellesi huoltoaika! Muistathan myös, että uuden asiakkaan tutustumistarjouksena saat toisen hevoshieronnan ilmaiseksi.

Seuraavassa videossa jatketaan akupisteiden painelulla. 
Hyvää joulunodotusta!


Shiatsu - hevoshieroja Mira Nieminen (opiskelija)
Puh. 045 845 8458
www.impulso.fi
Y- tunnus 2584646-7
Tampere, Jämsä sekä lähikunnat

 photo 1478643216_facebook_circle_zpsufmdttpu.png  photo 1478643259_social-instagram-new-circle_zpsmulz7svm.png  photo 1478643275_twitter_circle_zpsve7nuw1c.png

Ps. Muista myös osallistua arvontaan, jossa voit voittaa sinun ja ystäväsi hevosille ilmaiset shiatsu-hevoshieronnat joululahjaksi! Osallistu klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti